Bivši većnik Krstić napustio Srpsku radikalnu stranku

Bojan Krstić, doskorašnji gradski većnik u Nišu rekao je danas da napušta Srpsku radikalnu stranku.

Bojan Krstić i Vojislav Šešelj na jednoj od nekadašnjih susreta u Nišu

On je zakazao danas oko 16 časaova konferenciju za novinare gde će zajedno sa predsednikom odbora u Niškoj Banji, Vladimirom Đorđevićem najaviti kolektivno istupanje velikog broja članova iz ove partije.

Nikola Savić, predsednik Okružnog odbora kaže da je očekivao takve Krstićeve reakcije, ali i da od kolektivnog napuštanja SRS, nema ništa.

Krstić kaže da je za jedan dan iz odbora u Paliluli i Niškoj Banji članske kartice vratilo između 100 i 150 članova.

Posle dugo godina , prinuđen sam da napustim Srpsku Radikalnu stranku, zbog privatizovanja stranke od strane predsednika Okruznog i Gradskog odbora SRS i donošenja niza protivstatutarnih odluka, o čemu sam jutros pismeno obavestio predsednika stranke i predsednika Izvršnog odbora. Nisam prešao nigde, jer da sam to hteo, to bi učinio još dok sam bio narodni odbornik i gradski većnik. Velika je čast bila biti predsednik Opštinskog i Gradskog odbora, član Izvršnog odbora i Centralne otadžbinske uprave, na čemu zahvaljujem SRS! Predsedniku Vojislavu Šešelju želim puno uspeha u daljem radu i pobedu Ideologije srpskog nacionalizma! – napisao je na društvenoj mreži Krstić.

Nikola Savić kaže da je Krstić nezadovoljan zato što je smenjen pre nekoliko meseci s mesta predsednika odbora u Paliluli, a potom mu je oduzeto i većničko mesto.

Pitanje je šta bi Krstić radio da je ostao gradski većnik, ali zato smo i hteli njegovu zamenu. Od kolektivnog napuštanja nema ništa jer evo ja sam u paliluli, pa nadica Stoičkov, odbornica je isto u Paliluli. Kada nekog ne možeš da naučiš da poleti, ti ga bar nauči da padne. To dobro opisuje stara poslovica – ističe Savić.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *