Boks se vratio u Niš – 5000 prisutnih na spektaklu pored Nišave

Brojna publika, oduševljenje spektaklom, nesvakidašnja lokacija i sjajne borbe su odlike NAISSUS BOXING NIGHT koji je sinoć održan u amfiteatru keja na Nišavi. Posle višegodišnje pauze boks se vratio u Niš. Više od 5000 prisutnih je pokazalo kulturu navijanja i poslalo poruku da je Niš i dalje grad boksa.

boks

U publici su bile prisutne i brojne legende boksa, koje su u Niš stigle i iz zemalja bivše Jugoslavije. Nisu skrivali oduševljenje i komentare da je ovo sigurno jedna od većih i spektakularnijih boks revija održana u poslednje vreme na našim prostorima.

boks1
Milena Švonja i Sara Marjanović

Niš je sinoć bio domaćin sportskog događaja koji spada u sam vrh balkanskog boksa. Publika je imala priliku da u okviru “NAISSUS BOXING NIGHT“ isprati 8 borbi, 3 amaterske i 5 profesionalne. Boksovalo se i u muškoj i u ženskoj kategoriji. Pored boraca iz desetak gradova Srbije, boksovala su i dva borca iz Mađarske. Nakon uvertira mladih nada, pobede u uvodnim profesionalnim borbama odneli su Ajla Lukač, Nikola Sjekloća i Miljan Rovčanin. U glavnim borbama večeri pobedili su Milena Švonja koja je bila bolja od Sare Marjanović i Andrej Pešić koji je nokautom završio borbu protiv Igora Milanovića. Glavni sudija je bio Sreten Jabučanin, a supervizor Milorad Martinović, inače predsednik Bokserske federacije Crne Gore.

boks2
Igor Milanović i Andrej Pešić

Događaj su organizovali Bokserski klub “NAISSUS” i BALKAN BOXING. NAISSUS BOXING NIGHT je program koji podržava Grad Niš u okviru organizacije sportskih takmičenja od posebnog značaja za grad. Prisutne je na početku pozdravio Milan Pešić, gradski većnik za omladinu i sport.

gradjanin.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *