Bulatović: Netačno je da je 35 radnika na aerodromu ostalo bez posla

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović demantovao je tvrdnje koje su mediji preneli posle saopštenja Nacionalne koalicije za decentralizaciju da je 35 radnika niškog aerodroma ostalo bez posla jer im nisu produženi ugovori o radu. On je to u svom saopštenju preko zvaničnog gradskog sajta sinoć saopštio.

Gradonačelnik sa saradnicima iz Vlade Srbije i kolegama iz Niša na aerodromu Konstantin Veliki

Netačne su tvrdnje koje su danas iznete u medijima da je 35-oro zaposlenih na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu ostalo bez posla. Komisija Vlade Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje, na sednici održanoj 27.aprila ove godine, dala je saglasnost za produženje ugovora za 36-oro zaposlenih niškog aerodroma koji su angažovani na poslovima opsluživanja putnika, robe i vazduhoplovstva – saopštio je on.

U svom proglasu je naveo da je reč jo onim radnicima koji prekoračuju zakonski limit od 10 odsto od ukupnog broja zaposlenih na neodređeno vreme i za koje je Komisija Vlade Srbije i ranije, u više navrata, davala saglasnost za produženje ugovora.

Grad Niš uz pomoć Vlade Srbije uložio je ogromne napore da se uspostavi vazdušni saobraćaj na niškom aerodromu pa čudi, a još više zabrinjava, pokušaj da se na ovakav način, koji najviše šteti zaposlenima i samom JP Aerodrom Konstantin Veliki, obmane javnost i unose bespotrebna sumnja da će 36 porodica ostati bez egzistencije i da će funkcionisanje ovog JP biti dovedeno u pitanje – naglasio je gradonbačelnik Bulatović.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *