Bulatović uručio plakete osvajačima medalja na Evropskom takmičenju Univerziteta

Darko Bulatović gradonačelnik Niša sa saradnicima, primio je jedan broj studenata sportista koji su osvojenim medaljama na pravi način reprezentovali Niš. „Niš je grad sporta, Niš je grad mladih ljudi, Niš je univerzitetski grad“, rečeno je na početku ovog skupa okupljenim novinarima i sportistima koji su sa takmičenja u Zagrebu i Rijeci, Nišu i Univerzitetu u Nišu doneli veliki broj medalja. Studente je u Gradskoj kući primio gradonačelnik Darko Bulatović, njegov zamenik Miloš Banđur, kao i većnik za Sport Branislav Kačar.

160727-prijem-sportisti
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović uručio im je plakete, a od Univerziteta u Nišu u zamenu je jednu od majica u kojim su niški studenti otvorili prvenstvo u Hrvatskoj.

U ime grada odlučili smo da ukažemo počast i priznanje ovim mladim ljudima, koji su na dostojan način reprezentovali svoje fakultete i grad. U ime svih građana Niša, ja im odajem priznanje i čestitam. U budućnosti ćemo povesti računa, da se nikada više ne postavlja pitanje da li će sportisti poput naših studenata biti u mogućnosti da otputuju i bore se za medalje, rekao je Bulatović.

sportisti

U ime naših studenata medijima se obratio predstavnik odbojkaškog tima Milan Stojković.

U svoje lično ime i univerzitetske ekipe zahvaljujem se na ovom prijemu. Velika je čast što smo danas ovde. Trudićemo se da i u budućnosti predstavljamo naš grad u lepom svetlu, rekao je on.

Studenti Univerziteta u Nišu učestvovali su u rukometu  (studenti i studentkinje), košarci (studenti), odbojci (studenti),  džudou (studenti, studentkinje), plavanju (para plivači) i  osvojili  osam medalja.

sportisti-1

U ekipnim sportovima zlatnu medalju osvojili su rukometaši (trener ekipe prof.dr Saša Marković i studenti: Aleksandar Pavlović, Predrag Pavlović, Pavle Pavlović, Sava Tašković, Milan Pavlović, Nemanja Milenković, Aleksandar Tomić, Mladen Šotić, Đorđe Đekić, Stefan Ćirić, Dušan Andrejević, Miloš Lojaničić, Nemanja Živković, Vladimir Tomić i Aleksandar Mađar), dok su bronzanu medalju osvojili odbojkaši (treneri ekipe Vladimir Gogić i Slobodan Jovanović i studenti: Aleksa Begović, Luka Marinković, Milan Stojković, Luka Đurović, Nemanja Opačić, Dušan Jović, Predrag Pržić, Aleksandar Pejčić, Aleksandar Ilić, Vukašin Rajković i Dejan Milanović).

Iz Niša je ukupno učestvovalo 68 takmičara i trenera, kao i troje sudija: Bogdan Petković i Danilo Ljubić (košarka) i Milica Lošić (odbojka).

Mnogi od njih, danas su bili u Gradskoj kući, a neki su opravdano bili odsutni zbog prijema kod ministra Omladine i sporta Vanje Udovičića.

Vi svi kroz svoje rezultate predstavljate našu sportsku elitu ali ono što je mnogo važnije, predstavljate intelektualnu snagu i budućnost Srbije i zbog toga mi je neizmerno zadovoljstvo što ste danas ovde, u vašoj kući, poručio je danas okupljenim studentima u Beogradu, Vanja Udovičić.

A.Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *