Dan otvorenih vrata u VTŠ – nagrađeni najbolji studenti! (FOTO)

Visoka tehnička škola iz Niša obeležila je danas 41. godinu postojanja, a tim povodom organizovali su Dan otvorenih vrata gde su srednjoškolci i drugi gosti mogli da se upoznaju sa programima ove obrazovne ustanove s dugom tradicijom. Najbolji studenti iz oblasti nauke i sporta dobili su nagrade.

Studente i goste pozdravila je direktorka škole Aleksandra Boričić i pozvala prisutne da pogledaju sve ono što je realizovano u ranijem periodu, a kroz praktične projekte.

VTŠ je napravio u dvorištu jednu vrstu sajamske prezentacije gde su mogle da se vide razne inovacije studenata.

Ovde se nalaze proizvodi koji su realizovani za neka predhodna takmičenja i konferencije. Tu je najnoviji uspeh apps tima, aparat za sakupljanje sekundarnih sirovina, automobil Wxplorer, pametna utičnica… Tu se mogu videti i projekti koji su zapravo diplomski radovi kao što je koncept pametne kuće, realizaciju radara, takođe i uređaje koje se koriste u našim laboratorijama gde naši studenti stiču znanja vezenja za merenje u inženjerstvu. Tu su uređaji i za merenje jačine buke, osvetljenosti u prostoriji, termovizijska kamera… – ispričao je profesor Slavimir Stošović, koordinator apps tima Visoke tehničke škole.

Skup je pozdravio Miroslav Milutinović, predsednik opštine Crveni krst gde se škola nalazi i Aleksandar Milićević, predsednik Regionalne privredne komore.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *