DS: Podneta tužba sudu zbog odluke vlasti o poklanjanju aerodroma

Odbornici Demokratske stranke su zajedno sa drugim odbornicima iz opozicije ali i zajedno sa Udruženim pokretom slobodnih stanara, Media i reform centrom, Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju i Proaktivom podneli tužbu upućenu Gradu Nišu radi poništenja Odluke o prenosu udela i osnivačkih prava nad javnim preduzećem za aerodromske usluge ,,Aerodrom Niš“, kao i poništenje ostalih propratnih akata koje se odnose na otuđenje niškog aerodroma.

Očekujemo da će Upravni sud reagovati u skladu sa Tužbom i poništiti sramnu Odluku koja je većinski usvojena na sednici Skupštine Grada Niša, održanoj 22. juna 2018. godine. Mi nećemo odustati dok se Odluka ne poništi i Gradu Nišu vrati ono što je oteto, navodi Miodrag Stanković, predsedsednik ove stranke u Nišu.

On je postavio pitanje i „gašenja“ avionske linije Niš – Malme.

Šta je uzrok gašenja avio-linije Niš – Malme? Na sajtu mađarske aviokompanije Wizz air od janura 2019. godine više se ne mogu kupiti karte za Malme sa niškog Aerodroma „Konstantin Veliki“. Upravo je linija ka Malmeu imala najveći broj putnika i letova, saobraćala je više od tri godine, tako da nije jasno koji je razlog za njeno ukidanje.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *