DS zahteva smenu odgovornih za loše rukovođenje gradom

Nova – stara gradska vlast u Nišu, oličena u SNS i njenim koalicionim partnerima nastavlja sa ponižavanjem građana i građanki Niša. I dok ih sa TV bombarduju informacijama da nikada nisu bolje živeli i da bolji život samo što nije, lokalna vlast nikako da izađe iz VD stanja, komentariše danas Demokratska stranka u saopštenju poslatom medijima.

foto: gradjanin.rs – foto detalj sa poslednjeg mitinga DS u Nišu

Gradska toplana još uvek ima direktora koji je u statusu VD, i to stanje direktora Gradske toplane nas iz godine u godinu dovodi do sve većih problema, dok se Gradska vlast oglušuje o sve pozive i stalno menja cenu grejanja, ali uvek na više, iako cene energenata na osnovu kojih se i formira cena grejanja ne idu na više. Gradska vlast nikako da raspiše konkurs za izbor direktora Toplane, jer verovatno odgovara takvo VD stanje. A građani Niša plaćaju i do 2,5 puta skuplje grejanje u odnosu na Beograđane, iako imaju daleko manja primanja od njih.

DS izražava potpunu podršku Udruženju stanara koje se dugo već bori protiv nesposobnih rukovodioca koji obmanjuju sugrađane. I poziva rukovodstvo Grada i Toplane da zaista počnu da rade posao za koji su plaćeni: rukovodstvo Grada da brine o interesima građana koji ih plaćaju a Toplane da ionako osiromašenim Nišlijama ne uzima više iz džepova kako bi pokrili svoju nesposobnost. Grejanje može i mora da bude jeftinije i građani ne treba za to da se bore po hladnom vremenu na ulici, već je to njihovo pravo o kome lokalna Gradska vlast treba da vodi računa, saopštavaju iz ove stranke.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *