Dva maloletnika maltretirali staricu (87) pa joj opljačkali kuću

Policija je u roku od nekoliko sati uhapsila dva mladića, starosti 16 i 17 godina jer su opljačkali kuću jedne Aleksinčanke (87) koju su prethodno maltretirali.

Brzom intervencijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Aleksincu, u roku od nekoliko sati rasvetljena su krivična dela razbojništvo i dve teške krađe u pokušaju. Uhapšeni su šesnaestogodišnjak iz okoline Aleksinca i sedamnaestogodišnjak iz Aleksinca, a zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ova krivična dela.

Sumnja se da su oni, u noći između 9. i 10. februara posle ponoći, preskočili ogradu, ušli u dvorište i obili balkonska vrata porodične kuće osamdesetsedmogodišnje žene i uz upotrebu fizičke sile i pretnju da će je ubiti ukrali mobilni telefon, četiri televizora , razni nakit, dve kutije sa alatom i dve bušilice. Procenjuje se da je vrednost ukradenih stvari  oko 240.000 dinara. Oni su iste noći ušli u još dva dvorišta porodičnih kuća u Aleksincu, obili pomoćni objekat i prozor spavaće sobe na jednoj i pokušali da obiju balkonska vrata druge kuće. Iz ovih kuća ništa nije ukradeno, saopštila je policija.

Policija je kod šesnaestogodišnjaka pronašla ukradeni mobilni telefon, a potom su nađeni i vlasnici vraćeni i ostali ukradeni predmeti.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni tužiocu za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *