Dvojica taksista na meti otmičara u Nišu

U Nišu su pretprošle noći dvojica taksista bili izloženi torturi kabadahija. U prvom slučaju otet, pretučen i opljačkan je Siniša s. iz „bros taksija“, a nešto kasnije M.T. iz „Hit taksija“.

Taksista „Bros“ taksija, Siniša S. (56) pretučen je preksinoć i opljačkan. Njega su napala u toku vožnje petorica Roma pri čemu su mu naneli povrede na uhu, a sve vreme su mu pretili nožem da bi mu isekli torbicu pri čemu su mu oteli dokumenta, mobilni, oko 13.000 dinara. Još kada su krenuli, počelo je prvo verbalno, a onda i fizičko maltretiranje.

Agonija taksiste je trajala sat i deset minuta. On je, verovatno, pod pretnjom krenuo s petoricom razbojnika u 00,21 sati, a oko 01,20 se iščupao iz kandži obesnih momaka. Posle uviđaja policije, Siniša S. se uputio ka Nišu u 2,31.sati. Dvojica iz te grupe kabadahija su uhapšena.

To je bilo strašno još kada su ušli u vozilo i primorali me da krenem. Mislim da su svi maloletnici. Nije mi bilo svejedno, ali rekoh, odvešću ih gde žele. Nisam smeo da im kažem da su petorica i da su mnogo za jedan taksi, ali nisam hteo da reskiram. Da bi smirio situaciju prokomentarisali smo nekoliko rečenica, a onda je počelo vređanje. Ušli su u taksi bez poziva negde kod katoličke crkve i zatražili da ih vozim u Ulicu Ivana Milutinovića – priča Siniša S. koji zbog svojih razloga nije želeo da se slika.

On kaže da mu je tu, na pola puta, jedan od njih pokazao nož sa sečivom od oko 20 santimetara.

Pitao me „šta misliš šta ću da ti radim ovim nožem“. Mene je oblio neki znoj ali sam izustio „pa, hajde da vidim šta ćešs tim nožem. Onda su u kolima počeli da me šutiraju, da me udaraju, u jednom trenutku sam osetio strašan udarac u uvo. To je mnogo bolelo. osetio sam hladnoću sečiva na levom delu stomaka. rukama sam skrio lice s desne strane tako da sam pomislio svašta. video sam kada mi je zaseko kaiš od torbice i osetio da mi je zacepao košulju i majcu. nastavili su da me udaraju. Svi me pitaju zašto nisam pritisnuo „panik taster“. Nisam mogao, panik taster nije kao ranije dole kod sedišta nego na displeju ispred mene – svedoči Siniša S.

iscepana majca od noža Siniše S. (klik za uvećanje)

On kaže da dok su ga udarala dvojica, ostali su pelješili sve iz auta što su mogli da ukradu, iščupaju.

U drugom slučaju na meti otmičara bio je M.T. policija je sinoć saopštila Građaninu da su uhapšena sva trojica kabadahija.

Policija je zbog ovog slučaja uhapsila osumnječenog S. H. (20) iz Niša koji je kako je saopšteno protivpravno lišio slobode niškog taksistu i izvršio razbojništvo nad njim.

Sumnja se da je S. H. sa šesnaestogodišnjakom i još jednom osobom za kojom policija intenzivno traga, taksistu dovezao do odredišta, prebacio ga na zadnje sedište a on nastavio da vozi. Krenuli su ka Aleksincu a potom su, kako se sumnja, taksisti oteli mobilne telefone, tablet i novac, više puta ga udarili i izbacili iz vozila, saopštila je policija.

Zbog sumnje da je učestvovao u izvršenju ovih krivična dela, policija će po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, protiv šesnaestogodišnjaka podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Po nalogu Osnovnog javnog tužioca S. H. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu.

 

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *