Fantastika stanuje u Nišu, u maju šesti Festival fantastike „ZmajKON“

U organizaciji udruženja ljubitelja fantastike „Ordo DracoNiš“ i Niškog kulturnog centra, od 16. do 19. maja u Nišu biće održan šesti Festival fantastike pod nazivom „ZmajKON“. Organizatori najavljuju izuzetno bogat i raskošan program, i dodaju da će ovogodišnji dobitnik festivalske nagrade za doprinos fantastici biti kanadski pisac fantastike Stiven Erikson.

Među specijalnim gostima na festivalu biće i legendarni srpski ilustrator Bob Živković koji je radio novi logo Festivala.

„Ovogodišnji dobitnik festivalske nagrade „Minas Edhel“ za izuzetan doprinos fantastici i počasni gost Festivala biće jedan od najvećih svetskih pisaca fantastike Stiven Erikson iz Kanade“ – navode organizatori.

Na prošlogodišnjem Festivalu fantastike u Nišu pod nazivom „Vračevi i mačevi“, svi ljubitelji fantastike mogli su da prisustvuju tribinama najpopularnijih svetskih pisaca epske fantastike, kao i izložbi „Fantastični Bob“, ilustratora Dobrosava Boba Živkovića. Pored toga na raspolaganju su im bili bazar fantastike, „cosplay“ tribina i radionica kao i pub kviz. Udruženje ljubitelja fantastike Ordo DracoNiš okuplja ljubitelje svih podžanrova fantastike. Osnovni cilj im je popularizacija i promovisanje žanra koji je prisutan u književnosti, muzici, kinematografiji, društvenim i video-igrama. Pored toga, cilj udruženja je organizacija Festivala fantastike u Nišu, ali i književnih večeri, tribina i sličnih dešavanja. Prvi Festival održan je 2018. godine i nosio je naziv „TolkiNiš“.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *