Figurative Theatre obeležio 15 godina rada

Niški dadawave industrial bend Figurative Theatre, obeležio je 15 godina postojanja koncertom u klubu Feedback, 28. decembra.

Figurative

“Figurative Theatre je performans trupa koja godinama pliva na samoj ivici umetnosti, sa vecnom teznjom da pomiri nesklad izmedju umetnosti i antiumetnosti. Koristimo vec date predmete, za nas ready made koncept spojen sa industrial muzikom da dobijemo jedinstveni old school pravac, koji su novinari nazvali Dadawave.” – izjavio je za Gradjanin.rs Peđa Živanović član benda.

Figurative Theatre je pred svoj 15. rođendan izdao album “World will be perfect again” za Miner Recordings. Album je dostupan u velikim cd shopovima sirom zemlje. Koncert u Feedbacku će ujedno biti i koncertna promocija ovog albuma, koji će svoju prvu promociju imati nekoliko dana ranije (24.12) u kafeu Miror od 20h, kada će se voditi i razgovor sa publikom.

“Nas cilj je raskrinkvanje moderne konzumeratorske civilizacije i svega onog sto nju determinise. U toj borbi Ft je plutao morima temporarnih autonomnih muzickih zona, stvarajuci privid trenutnih umetnickih lokacija, koje bi posle svog nastajanja veoma brzo bivale unistene kako bi ostale skrivene i tajne, i dostupen tek malom broju poklonika umetnosti.”

A.I.