Foto vest: I psi imaju pravo na hladovinu pod suncobranom

Kažu da se pravi ljubitelji životinja prepoznaju već na prvi pogled. Da je ova tvrdnja tačna, dokazuje nam na delu odgovorni vlasnik pasa u ulici 21. maja u Nišu.

kucici
Suncobran za pse

On svoje ljubimce štiti od jakog sunca i kišnih dana suncobranom koji je postavljen u dvorištu kuće. Sa visokim temperaturama koje se očekuju tokom predstojećih dana, potrebno je da znate nekoliko korisnih saveta.

Poznato je da su psi, kao i ljudi, osetljivi na sunce i da mogu dobiti sunčanicu. Držite ih u hladu ili pod suncobranom i obezbedite im dovoljno sveže vode u posudi. Rashladite pse koji žive u dvorištu i nikada ih ne držite na lancu, već im omogućite da sami odaberu mesto gde im je najprijatnije. Ukoliko u svom dvorištu nemate hladovinu, postavite i vi suncobran za plažu.

Šišanje pasa je preporučljivo za one vlasnike koji nemaju vremena da se posvete održavanju higijene i četkanju svog ljubimca. Dugodlake rase pasa nisu predviđene za izbrijavanje i njihovo krzno predstavlja prirodnu barijeru od sunca.Ne idite nigde sa psima bez bočice s vodom i nikada ih ne ostavljajte same u parkiranom automobilu. Leti, kada je vruće, pse treba izvoditi u šetnju samo rano ujutro ili kasno uveče.

Izvor: Banker radio

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *