FSS: Bez publike protiv Vojvodine? – Radan Ilić: Publike će ipak biti!

Utakmica Radničkog i Vojvodine, poslednja je na Čairu u regularnom delu sezone. Ona bi mogla da bude odigrana bez prisustva publike.

stadion
Radnički je drastično kažnjen, pa će oni u narednom kolu dočekati Vojvodinu pred praznim tribinama stadiona „Čair“. Izveštaj FSS kaže da su pojedini navijači gađali sudije sa terena. Tako bar navode pojedini beogradski mediji.

Sa druge strane, predsednik niškog superligaša uveren je da će Radnički pred svojim navijačima zatvoriti uspešnu sezonu.

– Nismo dobili nikakvu odluku, nezvanično smo saznali da je disciplinska komisija zasedala u petak i doneli su odluku da igramo jedan meč bez prisustva publike, otkriva predsednik Radničkog.

On dodaje da to ipak neće biti utakmica protiv Vojvodine, za koju je siguran da će se igrati pred navijačima. Svoj optimizam gospodin Ilić bazira na tome da je potrebno da odluka stigne dva dana pre odigravanja meča, a da ona u petak nije poslata na adresu kluba.

– U stalnom sam kontaktu sa ljudima iz Disciplinske komisije. Na adresu Radničkog juče nije poslata odluka komisije, a da bi ona proizvela pravno dejstvo potrebno je dostaviti je 48 sati pre meča. Lično sam uveren da će se utakmica sa Vojvodinom igrati uz prisustvo naših navijača, dodaje on.

Ilić je najavio da će nakon dostavljanja odluke Radnički na nju uložiti žalbu.

Direktor lige, Vladimir Bulatović kratko je prokomentarisao odluku Disciplinske komisije FSS-a.

– Žao mi je kada klubovi budu prisiljeni na ovaj korak. Ne volim da vidim prazne tribine na srpskim stadionima, ali to je ponekad neminovnost. Organizaciju mečeva svi moraju ozbiljno da shvate, bezbednost gledalaca i učesnika mora da bude na prvom mestu, poruka je Bulatovića.

Radnički u sredu dočekuje Vojvodinu u 29. kolu SL. Po svemu sudeći, pred svojim navijačima. Utakmica na Čairu igra se od 16 časova.

A.Ilić

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *