Humanitarni koncert Orkestra Fakulteta umetnosti za mladu violinistkinju Janu Mitić

U okviru Koncertne sezone Fakulteta umetnosti u Nišu, i proslave 20 godina od osnivanja, orkestar ovog fakulteta sa prijateljima održaće humanitarni koncert 9. aprila u 19 sati u Koncertno-izložbenom prostoru. Na koncertu će se prikupljati sredstva za lečenje Jane Mitić, alumni violinistkinje ovog Fakulteta, kojoj je otkrivena lajmska bolest je u kasnom stadijumu.

Povodom 20 godina od osnivanja Orkestra, sa fakulteta najavljuju da će na koncertu učestvovati i kolege sa Fakulteta za muzičku umetnost Univerziteta „Sveti Ćirilo i Metodije” iz Skoplja kao i gosti sa Fakulteta umetnosti u Prištini.

Jani Mitić je potrebna finansijska pomoć zbog produžetka lečenja kasne lajmske bolesti u inostranstvu. Uplate se mogu vršiti na dinarski račun 160-6000001516290-91 i devizni račun 160-6000001517587-80.

Lečenje je uspešno započeto, ali će biti dugotrajno zbog kasnog stadijuma bolesti, navode sa Fakulteta umetnosti. Jani se može pomoći i slanjem poruke 75 na broj 3800. Cena SMS poruke je 200 dinara.

Tokom humanitarnog koncerta izvodiće se dela Aleksandra Borodina, Gabrijela Forea, Dmitrija Šostakoviča, Artura Markeza, kao i „Abe“. Dirigent je prof. dr um. Milena Injac.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *