I vozač opštine Medijana u zvaničnoj delegaciji, ali opravdano – pročitajte i zašto?

Svaka medalja ima dve strane. To se još jednom dokazalo kada smo dobili snimak (izvor poznat redakciji) na kojoj se vidi da vozač opštine Medijana u Nišu sedi zajedno sa zvaničnom delegacijom ovog gradskog tela u gradu Aradu (Rumunija), a na sednici Upravnog odbora AVEC asocijacije. Tragom te slike, upitali smo predsednika opštine Zorana Stojanovića, zašto vozač iz opštine sedi u zvaničnoj delegaciji Medijane? Odgovor je sasvim razumljiv i prihvatljiv.

arad-delegacija
Zvanična delegacija opštine Medijana u Rumuniji – vozač prvi u redu – predsednik opštine Medijana, Zoran Stojanović (treći s leva)

-Vozač nije delegat, on je i vozač i fotograf i sve što treba da se uradi oko neke posete. I to sve za 15 evra (zaista nedovoljno), kolika je dnevnica za posete van zemlje. On nosi i kameru i foto aparat. Pa šta, da li treba da vodim i snimateljsku ekipu? Imamo mi tu foto dokumentaciju koju svako ima. I u takvim trenucima kada se delegati javljaju za reč, traje diskusija, vrlo je neprijatno da on stoji i snima, a onda izlazi van prostorije. Onda da ga na svakih pet minuta ponovo zovem kada bi trebalo nešto da se snimi ili slika – objašnjava Stojanović koji kaže da vozača ima i na drugim slikama iz sličnih situacija, i iz istog razloga.

On dodaje da je opština Medijana postala prva opština u Srbiji, članica AVEC-a(Evropska asocijacija gradova sa kulturno istorijskim nasleđem).

-Od 2009. godine učlanjen je Grad Niš, a opština je 2013. godine učlanila je još četiri opštine koje su sada punopravne članice – objašnjava Stojanović.

M.S.

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *