Isključenja iz Srpske napredne stranke u Nišu?

Izvršni odbor Srpske napredne stranke zasedao je u petak u Beogradu gde su razmatrana dva slučaja iz Niša.

foto arhiva – nekadašnje zasedanje GO SNS

Kako nam nezvanični izvori kažu, navodno je donesena odluka da se iz stranke isključi Zoran Stojković, aktuelni predsednik Skupštine opštine Crveni krst, a „na ledu“ je bio i sadašnji pomoćnik gradonačelnika, Miloš Banđur.

Ovo nije mogao da nam potvrdi Zvezdan Milovanović, prvi čovek naprednjaka u Nišu, ali nam je rekao da će s tim biti upoznata javnost kada to bude zvanično saopšteno Gradskom odboru SNS-a u Nišu.

Ne mogu ništa da potvrdim dok nam zvanično ne bude saopšteno koje su odluke. Protiv obojice se na osnovu žalbi vode disciplinski postupci, ali to je na kraju krajeva interna stvar stranke. Ovo što pitate za Banđura, ja prvi put čujem – saopštio nam je Milovanović u petak uveče.

Poslednja tri dana u Nišu su u vladajućoj stranci bila burna. Milovanović je prokomentarisao i šta bi se dogodilo sa gradskim funkcijama koje imaju ova dvojica naprednjaka.

Tu je zakon jasan. Ukoliko nekoga stranka isključi, on više nema podršku partije, a podnosi se zahtev skupštini koja glasa o njegovom poverenju navodi Milovanović.

Podsećamo, protiv Stojkovića je podneta žalba iz niškog dela stranke zbog smene sekretarke Danijele Milićević, a pritom je došlo i do verbalnog sukoba u opštini Crveni krst. Banđuru se „na teret“ stavlja da je davao podatke novinarima prilikom izbora direktora u JKP“Naisus“ gde je i sam konkurisao za to mesto.

M.S.

3 Comments

  1. I jos nesto, nije Gisar samo muljao u opstini vec on ima jos mnogo putera na glavi, a nadlezni organi vec rade na slucaju kajko je isti dobio “ nasledstvo od babe “

  2. Normalno ! „Ne pljuj /mada se kaže drugačije tj. drugi glagolj/ u bunar iz koga piješ vodu“ ! Čudi me da su tako rezantni a „demokratski nastrojena“ /ustrojena – nemam slovo Š/, stranka !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *