Ivan Vuković nije primao platu direktora posle razrešenja u Narodnom pozorištu

Na sednici Skupštine grada Niša, odbormnička grupa Dosta je bilo postavila je pitanje, da li je razrešeni direktor Narodnog pozorišta u Nišu, Ivan Vuković bio na platnom spisku ove kulturne institucije i posle razrešenja s mesta direktora. Novopostavljena v.d. direktorka Dragana Petrović, rekla je za „Građanin“ da „Vuković od razrešenja do danas nije primao platu“.

fotoM.S.

Ivan Vuković, beogradski student je preko nekih veza postavljen na ovo mesto, iako po propozicijama tadašnjeg konkursa, nije imao pet godina radnog iskustva. Oko njegovog postavljenja se „podigla velika prašina“ jer su mu i nadležne gradske(stranačke) službe priznale godine studiranja kao radno iskustvo. Sud je nedavno presudio da je to nezamislivo i on je razrešen, a na njegovo mesto je postavljena Dragana Petrović.

Dejan Petković, odbornik DJB u gradskom parlamentu je naveo da odgovor na pitanje „da li je Vuković eventualno isplaćivan i posle razrešenja, očekuje od Sekretarijata za kulturu na sledećoj sednici“.

Pitanje je da li je od trenutka postavljanja za vršioca dužnosti Dragane Petrović na sednici 10. marta ove godine, finansijska služba isplaćivala dvostruku platu Vukoviću u periodu od tri meseca. Od Sekretarijata za kulturu očekujemo precizno objašnjenje za to pitanje i da li je i po kom osnovu primao bilo koji honorar – rekao je Petković za govornicom.

Dragana Petrović, demantuje mogućnost da je Vuković primao platu i posle njenog dolaska na to mesto.

Vuković je reditelj drame „Veliki manevri u tjesnim ulicama“.

Ja sam postavljena 14. marta ove godine i od tada Vuković nije primao kako kažete platu i posle njegovog razrešenja, rekla je Petrovićeva.

Zvanični odgovor bi trebalo da usledi krajem maja ili početkom jula kada bi trebala da se održi još jedna sednica Skupštine grada Niša pred letnji odmor.
M.S.

1 Comment

  1. Skandalozno sta se desava i dozvoljava u Nisu…. Beograd nam lupa packe i naredjuje kome je kako cef, a ovi lokalni cankolisci nemaju m..a da zucnu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *