Izglasani direktori – Bulatović glavni čovek SNS u Nišu

Skupština grada Niša je imala kvorum danas na sednici 49 odbornika (61 odbornik) od kojih su 10 direktora imenovani sa oko 40 glasova „ZA“. Prema ovom glasanju pobedila je struja gradonačelnika Darka Bulatovića koji se poslednje dve sedmice „naedmetao“ sa kadroviranjem prvog čoveka Srpske napredne stranke, Zvezdanom Milovanovićem, a koji je hteo, na primer, da u vodovodu ostane direktor Dejan Andrejević i slično. Taj njihov sukob je i prolongirao dve nedelje izglasavanje prvih ljudi deset gradskih preduzeća.

arhivske fotografije gradjanin.rs

Izglasani su :

1. Jelena Stojanović u Objedinjenopj naplati
2. Dejan Dimitrijević u „Parking servisu“(v:d)
3. Goran Đorđević u JKP „Tržnici“
4. Predrag Milačić u „Gradskoj toplani“
5. Nebojša Lović u Direkciji za izgradnju grada
6. Vladimir Stojanović u Gradskoj stambenoj agenciji
7. Miroljub Stanković u Zavodu za urbanizam
8. Dr Nenad Hafner u „Niš stanu“
9.Igor Vučić u „vodovodu (Naisus)(V.D)
10. Dragoslav Pavlović u JKP „Medijana“ (V.D)


Odbornici SNS ipak prevagnuli na stranu Darka Bulatovića( Zvezvan Milovanović i Darko Bulatović)

U JKP“Gorici“ ponoviće se konkurs jer oba kandidata nemaju potrebne uslove, a nekima mandat ističe tek sledeće ili 2019. godine.

Nije bilo jasno tokom glasanja što je i Slobodanu Maksimoviću, negakadašnjem direktoru Gradske toplane tek sada prestao mandat. Sednica je prekinuta na 45 minuta i nastaviće se posle toga.

Pre glasanja, Bulatović je imao završnu reč gde je rekao da je sa Vučićem(Vodovod) i Pavlovićem (Medijana) radio u EPS-u i da stvara svoj tim kako bi se grad razvijao, a ne kako bi se sada tek upoznavao sa ovim direktorima.

Nesumnjivo da su direktori postavljeni opet po političkom ključu i da Komisija za izbor direktora nije imala baš mnogo uticaja.

M.S.

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *