„Jesen samuraja“ i „Biser Bojane“ večeras na Filmskim susretima

Pete festivalske večeri publika će moći na Letnjoj pozornici da pogleda filmove: „Jesen samuraja“u režiji Danila Bećkovića u 20 sati i „Biser Bojane“ koji je režirao Milan Karadžić, a čija je projekcija zakazana u 22 časa.

Glavne uloge u filmu „Biser Bojane“ igraju Andrija Milošević, Milutin Mima Karadžić, Vanja Nenadić, Hristina Popović, Slaven Došlo i Dubravka Drakić. Ljubitelji komedije će skoro dva sata moći da uživaju u ovom ostvarenju.

U komediji „Biser Bojane“ Đorđe Popović (Slaven Došlo), lekar iz Beograda iznenada dobija anonimni poziv da upozna ova. Iako veruje da mu je otac mrtav, odlučuje da potraži sopstveni indeditet. Odlazi u Crnu Goru i upoznaje Lolu (Vanja Nenadić), ćerku policijskog inspektora, koja ptuje na Adu Bojanu. Sa druge strane nakon višegodišnje robije Nikola Popović (Mima Karadžić) izlazi iz zatvora u Trstu i odlazi u Crnu Goru po skrivene, davno opljačkane dijamante. Tu ga dočekuje policija i bivši partneri, koji takođe žele dijamante, a na susret sa sinom posle dvadeset pet godina nije spreman. Đorđe, koji je pošao da upozna oca, nije očekivao da će se na tom putu zaljubiti. Sa druge strane Nikola se ne snalazi u ulozi oca i želi da se vrati u Trst, ali ipak spletom okolnosti odlučuje da ostane na Adi Bojani i započne novi život.

Drugi film koji će biti prikazan večeras je romantična komedija „Jesen samuraja“, a u glavnim ulogama su Andrija Milošević, Hristina Popović, Nikola Kojo i Petar Strugar.

U filmu „Jesen samuraja“ Vladica (Petar Strugar) je profesionalni karatista, nekada veliki talenat ali ga je sklonost ka provodu i noćnom životu sprečila da napravi blistavu karijeru. Po završetku karijere, vraća se u rodni grad gde se zaljubljuje u Snežanu (Hristina Popović) i biva vezan za nju i njenog sina Vukašina. On želi da se brine o njima, ali shvata da to ne može, jer jedino čime se bavio u životu je karate. Dok traga za odgovarajućim poslom, kako bi se starao o porodici, upada u raznorazne komične situacije.

U okviru pratećeg programa „Filmskih“ večeras će u bioskopu „Cineplexx“ biti prikazani filmovi „Kraljevski top – istorija srpske krune“ u režiji Velimira Stojanovića i „Upoznajte Toma Laha“ koji je režirao Dejan Dabić.

Dokumentarni film „Kraljevski top – istorija srpske krune“ publika će moći da pogleda u 18 sati, dok je projekcija dokumentarno – igranog filma „Upoznajte Toma Laha“ zakazana za 19 sati. Ulaz za ove dve projekcije je besplatan.

D.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *