Još se nije desilo: Spomenik osvanuo obmotan ciradom i zalepljen selotejpom

Obmotan spomenik Šri Činmoju (klik za uvećanje)

U Nišu se do sada stvarno mnogo što šta neobičnog moglo videti, ali da spomenik osvane obmotan ciradom i zalepljen selotejpom, još nije! Da li je to učinjeno noćas ili ovih dana, manje je bitno.

Ova slika zabeležena je jutros na tvrđavskom bedemu pored Nišave gde se nalazi spomenik Šri Činmoju, promoteru mira u svetu. Ovaj spomenik je često bio meta vandala. Dok su jedni bili za njegovo postavljenje, drugi su komentarisali drugačije.

U svakom slučaju, u šta smo se i sami uverili, niko od šetača nije bio za njegovo skrnavljenje. Čak ovo obmotavanje ciradom nikog posebno ne može nešto posebno da pogodi, ali u Nišu su do sada spomenici skrnavljeni, obarani, švrljani, lomljeni, ali nikada ciradom pokrivani.

Da li je ovo čin pojedinca, grupe koja više nije mogla da ga gleda pa ga je uvila u ciradu i selotejp, možda obična zaštita od snega i vetra, ili se pa krije neki treći razlog, za sada će ostati nepoznato, ali da je neobično, to svakako jeste.

M.S.

1 Comment

  1. Ceo Niš se pita : „Zašto , zašto baš njega da ga oblepe , kada svi znamo šta je i koliko doprineo razvoju „grada“
    Niša , Srbiji i našoj „gradjanskoj svesti , kao i našim prijateljima Kinezima , Rusiji, Mongoliji , Bori Bori , Kazahstanu , Moldaviji , Bahreinima , Actecima , Inkama , Azerbejdžanu , Kongu , Maldivima, Senegalu, Hrvatskoj , BiH /ja ne bih/, Kosovu, Nikaragvi , KostariCi…“ !
    Bolje je ovako , trajaće dok je Srba …
    Znači ………..????????

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *