Jovanović: Pored hrama izgraditi vrtić, a ne trgovački centar (video)

„Opozicija i pojedinci iz vlasti su na sastanku šefova odborničkih grupa izvršili pritisak na predstavnike skupštinske većine i obećano je da će deo plana generalne regulacije vezan za montažnu garažu u dvorištu osnovne škole „Sveti Sava“ putem amandmana biti povučen sa dnevnog reda na predstojećoj sednici Skupštine Grada Niša. Međutim, ostaje 3.000 kvadrata za izgradnju trgovinskog centra, ali mi smo i protiv takvog planskog rešenja, jer smatramo da je tu preko potrebno obdanište“ , kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.


On dodaje da se sa najvišeg mesta u državi apeluje na dame da više rađaju, ali se Jovanović pita ko će i gde čuvati tu decu.

Moja borba da se ova lokacija vrati gradu traje već dvanaest godina i evo konačno se privodi nameni, ali prvobitna ideja je bila izgradnja obdaništa. Ovo je sveto mesto pored hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene, pored škole i treba objekat ipak posvetiti deci“, ističe on.

Sporna lokacija – dvorište OŠ „Sveti Sava“ gledano iz pravca hrama

Jovanović objašnjava da je nekome iz vlasti bila namera da se pored trgovinskog objekta koji treba da se gradi postavi „gvožđurija“ kako naziva montažnu garažu koja je planirana.

Ono čime smo mi razočarani je stav vlasti da para nema za izgradnju obdaništa, a da, kako smo čuli, ima za izgradnju garaže koja bi bila u vlasništvu Grada tj. JKP „Parking servis“, a znamo da od prihoda iz tog javnog preduzeća Grad nema nikakve koristi“, naglašava Jovanović.

On kaže da pored brojnih tržnih centara koji niču u Nišu još jedan u nizu ništa ne znači, a da su na još osam lokacija koje je ranije predložio preko potrebna obdaništa.

I ne samo tu nego i čuvena rupa preko puta opštine Medijana bila bi idealna lokacija za obdanište. Znamo da za upis u niška obdaništa čeka preko dve i po hiljade dece i da Novi Sad iako nije duplo veći ima duplo više upisane dece u obdaništa za razliku od Niša“, zaključuje Jovanović.

gradjanin.rs

 

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *