Jovanović: Umesto da prave vrtiće, vlast izdaje prostore za kafane

Niš je poznat po oronulim objektima koji ili zvrje prazni ili se pretvaraju u lokalne kafane, umesto da čelnici grade obdaništa na tim mestima“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Prostor gde bi Jovanović da funkcioniše vrtić

On kao najbolji primer nezainteresovanosti gradske vlasti navodi objekat u Naserovoj ulici, (bivša samoposluga i restoran Lipov lad preko puta Merktora – Rode), u stambenom bloku, gde je kako kaže, preko puta,  zahvaljujući sposobnim ljudima ovog grada, niklo veliko naselje sa stotinak stanova.

Prema nezvaničnim informacijama koje imamo, ovaj objekat je izdat i pretvoren u kafanu, a mi smo ga kandidovali za obdanište jer je prednost što ima veliki parking i prostor koji uz malo struke i mašte može da upiše stotinak niških mališana iz ovog dela grada, a znamo da oko 2.500  dece čeka na upis. Ovaj objekat, površine blizu 300 metara kvadratnih, bi uz neke minimalne radove mogao da se stavi u funkciju, poručuje Jovanović u saopštenju koje je poslao medijima.

On podseća da je više puta sa skupštinske govornice, za ovih sedam godina lokalne vlasti, davao inicijative i predloge kako da se bolje i kvalitetnije živi u našem gradu.

Predlagao sam kako da se raznim uštedama  budžet, ove godine, poveća za 800.000.000 dinara sa konkretnim predlozima i pozicijama. Takođe, prilikom pravljenja ovogodišnjeg budžeta  dali  smo, analogno tome,  koji su prioritetni infrastrukturni projekti u našem gradu koje treba graditi i kako se sa mnogo manje novca mogu postići efekti u tim oblastima“, kaže Jovanović.

gradjanin.rs

2 Comments

  1. E , alal ti vera Banano ! Sad si im dao šlagvort da na tom mestu sagrade još 5-6 zgrade a znaš da je i park kod „Lepu Brenu“ u opasnosti ! Ti znaš da su oni slabi s’ razmišljanje al’ ako im kažeš „juriš“ , ima te pregaze kao stampedo !
    Ćuti si , pa kad dodješ na vlas’ – kolaj rabota !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *