Koncert u ime grčko – srpskog prijateljstva

U Domu vojske Srbije u Nišu održan je koncert grčkih i srpskih horova i folklornih ansambla, povodom jednog veka od završetka Velikog rata.

Predsednik Skupštine grada Niša, Rade Rajković pozdravio je prisutne i podsetio na neraskidivost grčko-srpskog bratstva.

Koncertu su prisustvovali predstavnici Vojske, Eparhije Niške i mnogih Udruženja iz Niša.

Koncert je organizovalo Udruženje grčkih potomaka iz Niša „Grčka svetlost“.

Nastupili su hor “ Učiteljska lira“ iz Niša, Folklorni ansambl „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Niša i Hor i folklorni andambl Udruženja grčko srpskog prijatenjstva „Agios Mateos“ sa Krfa.

Na koncertu potpisane su Povelje o bratimljenju Horova „Učiteljska lira“ i „Agios Mateos“, kao i Folklornog ansambla „Agios Mateos“ i „Vuk Stefanović Karadžić“.

U umetničkom programu izvođači su se izveli splat igara sa Krfa, Gradske igre iz Niša, a ova folklorna ansambla izveli su sirtaki u svojim aranžmanima.

Sve čestitke Horu sa Krfa na izvođenju pesme „Tamo daleko“, kao i na zajedničkom izvođenju pesme „Ovo je Srbija“ sa horom “ Učiteljska lira“ kojom je i završen ovaj koncert.

Međutim, ni jednim gestom niko nije podsetio da je 17. marta dan progoma Srba sa Kosova i metohije organizovan 2004. godine kada je spaljeno i uništeno 35 manasira i crkava SPC.

P.Z.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *