Krivične prijave za gradske većnike u Nišu

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“  narednih danа podneće krivične prijave protiv svih gradskih većnika u Nišu koji su glasali i doneli odluku da se bez naknade republici pokloni aerodrom „Konstantin Veliki“ u tom gradu. Aktivisti iz inicijative objašnjavaju da se po zakonu ni jedna nekretnina ne može bez neke vrste naknade poklanjati i da u tome ima osnova za krivično delo.

Oni su jutros simbolično podelili četrdeset žutih kartona koji su namnjeni tom broju odbornika čiji se potpis našao na papiru ovih dana, a koji ih obavezuje da na narednoj sednici glasaju za poklanjanje niškog aerodroma.

Vlast u Nišu još uvek ne zna datum kada će se sednica Skupštine grada održati jer verovatno nije stiglo jasno naređenje iz Beograda šta treba uraditi povodom niškog aerodroma. Mesecima se licitira sa danom održavanja Skupštine grada, a vlast se krije iza izgovora koji vređaju inteligenciju građana: popravka klime, ispraćaj gostiju sa gradske slave, vreme potrebno da se kupi kancelarijski materijal za sednicu… Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ je zakazala sve datume tokom ove nedelje i spremni smo za protest na dan sednice. Pozivamo sve Nišlije da prate najave preko društvenih mreža i medija, poručio je Mladen Jovanović iz Inicijative.

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“

On kaže da se juče pojavila informacija da je 40 odbornika bilo prinuđeno da potpiše da će glasati kako im Beograd nalaže.

Zato dobijaju danas žuti karton i opomenu pred isključenje. Crveni karton ih čeka na dan sednice ukoliko i pomisle da poklone aerodrom, zaključuju Jovanović i Miloš Bošković, pokretači inicijative.

„Sudbonosna“ sednica za niški aerodrom bi trebala prema nekim najavama da se održi u petak, za dva dana.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *