Laušević najpopularniji glumac Filmskih susreta, Božoviću Pečat Niša

Žarko Laušević, pobednik pete večeri Filmskih susreta u Nišu verovatno će biti proglašen za najpopularnijeg glumca festivala, rekao je danas jedan od članova direkcije niških susreta, Dejan Dabić, ali i dodao da će odluka o tome biti doneta na kraju festivala kada će biti i obelodanjeno ime.

O tome odlučuje i publika svojim glasovima, a prema aplauzu koji je sinoć Laušević dobio na pozornici, teško da će ga neko „pobediti“.

Lausevic-Božović
Žarko Laušević i Petar Božović

Dabić je rekao da je vrlo izvesno da će nagradu „Pečat grada“ koju dodeljuje Skupština grada Niša dobiti jedan od starijih velikana srpske glumačke scene, Petar Božović.

Lausevic
Atmosfera iz Festivalskog centra: Nije bilo mesta ni za stajanje

Laušević „okupiran“ od obožavaoca

Prema sinoćnjoj euforiji zbog dolaska glumca Žarka Lauševića, a i današnjoj atmosferi u Festivalskom centru, nema govora da Laušević ne zaslužuje taj epitet jer je bio bukvalno okupiran od obožavaoca. Na konferenciji za novinare nije bilo mesta ni za stajanje, a mnogi su došli da ga pozdrave, da im potpiše knjigu ili autogram. Ekipa drugog filma „Inkarnacija“, koji su trebali da se predstave novinarima, morala je da sačeka četrdesetak minuta da se Lauševićevi obožavaoci „raziđu“.

Filmski-1
Publika burnim aplauzom pozdravila Lauševića na projekciji filma „Smrdljiva bajka“

Na glumačkom festivalu ima svega – samo fale popularni glumci

Primetno je da na festivalu nedostaju umetnici sa više glumačkog iskustva. Za sada su pažnjom publiku nešto više od ostalih zaokupili Lazar Ristovski, Mirjana Karanović, Radoš Bajić i još po neki koje publika pamti iz starijih filmova. Direktor Vladan Živković ih na neki način opravdanva jer kaže da se u Beogradu snimaju tri serije i da nije tako lako tako otići sa seta. Očekuje e da u Niš stigne Vuk Kostić, prema njegovim rečima.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *