Na Bregovićevom koncertu 8.000 građana

Na sinoćnjem koncertu Gorana Bregovića i Orkestra za svadbe i sahrane, na trgu kralja Milana u Nišu okupilo se oko 8.000 građana, saznaje naš portal. Ovo je nezvanična procena policije. S obzirom na to da se očekivalo oko 30.000 građana, ne može se baš reći da je to bila najveća žurka na Balkanu.

bregovic-0

Ipak, statistika ume nekada i da prevari jer oni koji su se našli sinoć na trgu, mogli su da čuju vrhunski zvuk koji je dva sata zabavljao Nišlije povodom dočeka Srpske Nove godine. Pre Bregovića i njegovog orkestra nastupili su Penthaus bend i Crne mambe koji sa dobrim zvukom takođe nisu zaiostajali.

-Srećna vam Nova godina i hvala svim sugrađanima koji su došli večeras da zajedno slavimo, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić u ponoć, a potom su Nišlije mogle da vide zaista raskošan vatromet. Prema prvim informacijama, u razgovoru sa policajcima, nije bilo većih incidenata. Na trgu je bilo mnogo mladih i parova koji su cupkali uz „Đurđevdan“ koji je odsviran odmah posle dočeka i drugih kompozicija.

M.S.
foto:Radule Perišić i gradjanin.rs