Naučite da razmišljate kao karikaturista – radionica karikature sa Sašom Dimitrijevićem

Studentski kulturni centar Niš organizuje besplatnu radionicu za sve studente koji žele da načine prve korake u svetu karikature. Predavač će biti jedan od naših najznačajnijih karikaturista Saša Dimitrijević.

Iz SKC-a kažu da su za studente Univerziteta u Nišu koji vole karikaturu, i koji bi želeli da nauče kako da ono što vide prenesu kroz crtež na interesantan, drugačiji način, pripremili nešto novo i zanimljivo.

„Svi oni koji žele da uče o karikaturi i njenom značaju, potrebno je da pošalju svoje podatke ime i prezime, sliku prve stranice indeksa i kontakt telefon, do 18. aprila na mejl akud@skc-nis.com, sa naznakom „Prijava za radionicu karikature” – navode iz SKC-a.

Radionice će trajati 6 nedelja i održavaće se svakog petka, počev od 19. aprila, u prostorijama SKC-a. Radionica je besplatna, a broj polaznika ograničen.

Saša Dimitrijević je srpski karikaturista, novinar, dizajner, koji je karikaturom počeo da se bavi slučajno. Živi u Nišu i radi u Narodnim novinama, u kojima svakodnevno objavljuje svoje karikature. Nosilac je Pjerove nagrade i još šezdesetak drugih nagrada i među onima je koji su proglašeni za kulturni događaj grada Niša. Bio je član niza međunarodnih žirija. Saradnik je Nišvil džez festivala, čiji je vizuelni identitet osmislio. Ilustrovao je dvadesetak knjiga, i imao isto toliko izložbi u zemlji i inostranstvu.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *