Ni-foto počinje večeras

Završna izložba fotografija u okviru projekta „Lociraj – kadriraj“ neformalne grupe Ni foto održaće se od 1. do 5. decembra u Niškom kulturnom centru. Ulaz je slobodan.

nifoto
“Ovaj projekat vidimo kao nastavak prethodnok projekta “Budno oko” koji se ticao problema u gradu, odnosno loših ali i pozitivnih strana Niša. Javnosti i nadležnima smo skrenuli pažnju, kako putem medija, tako i putem izložbi i anketa koje smo sprovodili, ali konkretno poboljšanje i promenu nismo uočili.” izjavio je za Gradjanin koordinator projekta Nikola Milošević.

“Putem ovog projekta želimo da dotaknemo temu bezbednosti, prvenstveno mladih, jer i sami pripadamo toj grupi, te mislimo da smo dobro upoznati sa problemima naših vršnjaka. Projektom i uključivanjem što više mladih ljudi, želimo da utičemo na svest sugrađana i nadležnih, o kvalitetu života u gradu.” – dodao je Nikola.

Treća, završna izložba, sastoji se od 31 fotografije koje prikazuju aktuelne probleme u gradu.

Neformalna grupa Ni foto, oformljena je sa ciljem da se na kreativan način prikaže grad, njegova okolina, i život na jugu Srbije. Članovi ove grupe prvenstveno se bave fotografijom, ali i kratkim filmovima koji ukazuju na društvene, posebno ekološke probleme. Članovi grupe su četiri studenta sa sociologije, zaštite životne sredine, građevinarstva i prava, ali im je želja da prošire mrežu fotografa tako da primaju nove članove.

I.A.
Fotografija: Ni foto

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266