NMG: Građani zahtevaju utvrđivanje odgovornosti i nadoknadu štete nakon pucanja glavnog cevovoda

Havarija na vodovodnoj cevi prečnika 500 milimetara u ulici Branka Krsmanovića u Nišu izazvala je poplavu dela keja i okolnih ulica 19. marta 2023. godine. Kao posledica ove havarije, poplavljeni su parkovi, podrumi stambenih zgrada, a automobili su oštećeni.

Zahtevamo da Grad formira Komisiju koja će utvrditi nastalu štetu, obiđe sva domaćinstva koja su pretrpela štetu od poplave i opredeli novčana sredstva koja će uručiti porodicama čiji su objekti i automobili oštećeni. Takođe, ukoliko se utvrdi da odgovornost snosi privatna firma, pokrenuti proces protiv iste kako bi se nadokadila šteta Gradu“, navodi se u odborničkoj inicijativi koju je podnela Koalicija „Niš, moj grad“.

Ovo nije prvi put da su se građani suočili sa problemima u vezi sa vodovodnom mrežom u Nišu, a ovaj poslednji incident još jednom je pokazao koliko je potrebno ulaganje u održavanje i unapređenje infrastrukture u gradu.

Nadamo se da će Grad Niš preduzeti sve potrebne korake kako bi se utvrdila odgovornost za ovaj incident, nadoknadila šteta građanima i da će se preduzeti koraci da se slični incidenti ne ponove u budućnosti.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *