Opštinari će sad ispijati kafu i vinjake u klimatizovanom prostoru!?

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Milorad Doderović, novinar SBS radija

490x370_Milorad-DoderovicGrađani koji u vrelim letnjim danima završavaju određene poslove u zgradi Gradske uprave često su imali primedbe na vrelinu. Zaposleni su predlagali i reorganizaciju radnog vremena jer, kako su rekli, pored vrućine nema ni vazduha zato što se prozori ne otvaraju. Ovo je vest koja prosto gura „prst u oko“ mnogim siromašnim građanima Niša, a naročito korisnicima raznih socijalnih davanja najsiromašnijima čija isplata kasni zbog besparice u gradskom budžetu. I vređa. A, među njima su i porodilje.

U reagovanjima na ovu vest na jednom gradskom sajtu jedan građanin napisa i da „u potpunosti podržava klimatizaciju gradske birokratije“, jer kako još reče „nije lako ispijati kafe i vinjake u neklimatizovanim kancelarijama gradske birokratije, pretrpanim viškom službenika zapošljavanih po partijskoj podobnosti, što u nekim kancelarijama dovodi i do nestašice kiseonika“!…U Službi za održavanje bolje da su, kao zmija noge krili od javnosti ovu vest o početku radova na klimatizaciji, koji kako kažu treba da već od narednog leta gradskoj birokratiji treba da obezbede potpunu ladovinu. Pa još i da će taj posao koštati oko 30 miliona dinara, a da su izvođači radova „Tončev gradnja“ i „Level“. Pa još i da su ovi izvodjači odabrani posle dva propala tendera. Pomenute firme su na drugom tenderu bile jedini pobnuđači, a do posla su došle posle pregovoračkog postupka. Kao da ne znamo u šta su nam se pretvorili tenderi i kako su često legla korupcije.Inače, jedan moj kmšija koji prima socijalnu pomoć vrištao je po hodniku zgrade, kako nam reče zato što je srećan da će zgrada gradske uprave u Pašićevoj najzad biti klimatizovana, uz rok za izvođenje radova. Nije mala stvar, biće to „nasavremenija klimatizacija sa izmenjivačima toplote, uređajima za klimatizaciju i filtriranje i serverima“…

Nego šta, jeste ovo grad na tri slova, ali i grad na raskrsnici belosvetskih puteva pa nije lepo da zgrada njegove uprave bude sa ružnom fasadom i bez klime.Nije važno što sve drugo u ovom gradu nije reprezentativno niti za dičenje pred strancima i drugim putnicima namernicima.

Šta ti to rade, carski grade na tri slova?