„Osnaži me mislima” – radionice kreativnog pisanja za decu u niškoj Dečijoj biblioteci

Besplatne radionice kreativnog pisanja „Osnaži me mislima”, namenjene deci uzrasta od 12 do 14 godina, održaće se 22. i 23. marta u Dečijoj biblioteci u Nišu. Nakon završene priče, svako dete će dobiti svoju knjigu, odnosno priču sadržanu u knjizi.

Radionicu će, kako navode organizatori iz EU info mreže, voditi Aleksandra Vićentijević koja će pomoći deci da spoznaju lične strahove uz pomoć književnog dela, te da, putem empatije s glavnim junakom slikovnice, dođu do načina za rešavanje sopstvenih problema.

„Osvešćivanje strahova i suočavanje sa njima, do čega će se, u otvorenom razgovoru doći, po rečima psihologa, najbolji je put za prevazilaženje istih. Kompletno oslobađanje od strahova realizovaće se kroz stvaralački proces – pisanje priče. Deci će, putem šablona i usmenog pojašnjenja istih, biti predočen način pisanja književne priče. Svako dete će, uz nadzor mentora, napisati priču o sopstvenim strahovima i načinima njihovog prevazilaženja“ – navode organizatori.

Predviđeno trajanje jedne radionice je 90 minuta. Nakon dve završene radionice, deca će imati 4 onlajn časa kako bi završili svoju knjigu. Kada završe svoje priče, svako dete će dobiti svoju knjigu, odnosno priču sadržanu u knjizi, a odštampani šabloni i radni materijal su obezbeđeni od strane organizatora.

Radionice se održavaju u petak, 22. marta od 17 sati i u subotu, 23. marta od 10 sati. Učešće je besplatno za sve zainteresovane uz prethodnu prijavu preko mejl adrese info@euinfo.rs.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *