Otvorena ispostava pošte u Gabrovcu

Stanovnici sela Gabrovac u niškoj Gradskoj opštini Palilula, dobili su ispostavu pošte. Ovo je 26.poslovnica pošte, u okviru društveno-odgovorne akcije „52 pošte za 52 nedelje“ Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ i druga u okviru aktivnosti rukovodstva opštine Palilula na poboljšanju kvaliteta života stanovnika u naseljima opštine. Poštansku poslovnicu, sa internet kutkom kao posebnim darom “Pošte Srbije”, na upotrebu je predao Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća „Pošta Srbije”, u prisustvu Bobana Džunića, predsednika Gradske opštine Palilula i brojnih zvanica, meštana, predsetavnika medija.

Gabrovac

Ovim povodom, direktor JP „Pošte Srbije“ Milan Krkobabić, istakao je da otvaranje nove poštanske ispostave nije veliki korak, ali jeste za 2.000 stanovnika Gabrovca koji više neće morati da odlaze u Niš kako bi platili račune.

Pošta Srbije nastaviće da otvara poštanske ispostave širom Srbije, sve dok ne pokrije celu teritoriju zemlje. Ni jedan bitan kutak neće ostati bez pošte“, istakao je Krkobabić. On je podsetio da je preduzeće „Pošta Srbije“ prošlu godinu završilo kao najuspešnije javno preduzeće u zemlji, sa više od tri milijarde neto dobiti.

Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula, koja je i pokrenula inicijativu za otvaranje poslovnice u Gabrovcu, zahvalio je rukovodstvu “Pošte Srbije” što osluškuje potrebe građana.

Posebno cenim ljude poput Milana Krkobabića koji je čovek iz naroda, koji zna šta narodu treba i koji poštuje dogovor. Za nepunih mesec dana je otvorena još jednu poštu u naselju na teritoriji grada Niša. Nadam se da ćemo u narednom periodu otvoriti ispostavu poštu i u najvećem selu ovog kraja – u Lalincu“, istakao je Džunić.

džunić
Milan Krkobabić i Boban Džunić na otvaranju ispostave pošte

Otvaranje nove poštanske ispostave, koja će imati poštanski broj 18106, dobra je vest ne samo za više od 2.000 meštana Gabrovca, Vukmanova i Berbatova, nego i za privrednike tog kraja, jer sada mogu da očekuju olakšano poslovanje i da se, uz uštedu vremena i novca, potpuno posvete svojoj primarnoj delatnosti. Tako su i prvi korisnici usluga bili potpisnici ugovora u sklopu promotivne akcije „Post-ekspres za 99 dinara” – preduzetnik „Satva trans” i Osnovna škola „Branko Radičević”.

Poštanska poslovnica u ovom živopisnom naselju u podnožju planine Seličevice uređena je i opremljena standardizovanim poštanskim sredstvima i računarski povezana. Korisnicima su na šalteru dostupne poštanske i platne usluge najvišeg kvaliteta po najnižoj ceni svakog radnog dana od 8 do 11 časova, a potom poštanski radnik izlazi na dostavu. Nova poštanska ispostava, zahvaljukući Pošti Srbije odgovor je ovog javnog preduzeća na izazove tržišta i doprinosi da srpska sela i prigradska naselja u svim oblastima života dobiju neograničen pristup kvalitetnoj usluzi i javnim dobrima.

tekst i foto: D.Vidojković

1 Comment

  1. Da,da… Treba ceniti ljude iz „dinastije“ Krkobabic , koji nasledise
    Postu Srbije i postadose KTITORI , postanskih ispostava i jedinica ! Nadam se da ce sledeci Krkobabici nastaviti sa ktitorstvom , sto ce im u amanet ostaviti deda i otac !
    Samo cekam da se usele u Beli dvor ina Oplenac !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *