Parni valjak u Nišu posle više od 10 godina

U sklopu prvog dela turneje, zagrebački rok bend „Parni valjak“, održaće koncert ovog leta u Nišu 28. juna na „Evergreen festivalu“. Ovo će biti prvo koncert benda u Nišu posle dvanaest godina.

Svoj poslednji koncert, bend je imao u niškoj hali Čair, 2012. godine, a Nišlije su tada imale priliku da uživaju u posebnom „anplagd“ doživljaju i glasu čuvene legende Akija Rahimovskog. Godinu dana pre toga bend je imao veliki koncert u Niškoj tvrđavi pred 15 000 ljudi.

„Bogata turneja nas očekuje u narednom periodu. Ulaznice za deo koncerata možete pronaći na Eventim.hr dok će za pojedine datume biti dostupne putem službenih stranica organizatora, što se posebno odnosi na nastupe u sklopu navedenih festivala.“ – navode iz benda.

Parni valjak osnovan je davne 1975. godine, iza sebe ima hiljade odsviranih koncerata, mnogo muzičkih nagrada i priznanja, ali i danas jednakim žarom kreću na put i staju na binu. U počecima grupe, kao i danas, bend je uvek težio produkcijskoj i sviračkoj savršenosti, jer svojoj vernoj publici žele da pruže najbolje od sebe u svakom pogledu.

Rođeni Nišlija, frontmen benda Aleksandar Aki Rahimovski, preminuo je 2022. godine u 67. godini života. Posle pauze u radu, prošle godine bend je predstavio novo poglavlje rada, a iskusnoj postavi se priključio mladi pevač Igor Drvenkar.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *