Penzioneri najavljuju protestnu šetnju zbog neispunjenog obećanja o besplatnom javnom prevozu

Penzioneri Niša i južno od Beograda ne žele da budu građani drugog reda, istakao je predsednik Kluba penzionera Niša Slavoljub Savić, i najavio da će uskoro organizovati protestnu šetnju do Gradske kuće kako bi podsetili gradonačelnicu Draganu Sotirovski na obećanje da će za građane starije od 65 godina gradski javni prevoz biti besplatan.

Odbornik i kopredsednik koalicije „Niš, moj grad“ Miodrag Stanković, naglašava da su ovaj zahtev predali zbog trenutnog standarda, i da penzioneri žive jako loše u siromaštvu koje je sve veće.

„Inicijativu smo predali još juna prošle godine i dobili obećanje da će ona biti ispunjena u celosti, ali je samo deo koji se odnosi na mlade ljude usvojen, srednjoškolci su dobili besplatan prevoz a drugi deo inicijative koji se odnosi na naše najstarije nije“ – rekao je Stanković.

Dodaje da su plate i penzije za dve godine porasle za 28 odsto, a korpa sa stotinu najprodavanijih proizvoda u jednom trgovinskom lancu je poskupela za 48,2 odsto, kao i da su penzioneri podneli dobar deo tereta fiskalne konsolidacije kada su 2014. godine smanjene penzije veće od 25.000 dinara.

Slavoljub Savić, predsednik Kluba penzionera Niša, ističe da penzioneri Niša i južno od Beograda ne žele da budu građani drugog reda i najavljuje protestnu šetnju.

„Gradonačelnica je pre par meseci rekla da će ispuniti naš zahtev javno u medijima, s obzirom da do sada to nije ispunjeno, Klub penzionera Niša će uskoro organizovati protesnu šetnju do gradske kuće sa ciljem da podsetimo gradonačelnicu na javno dato obećanje“ – kaže Savić.

Podseća i da insistiraju na uvođenju dnevnih kartica za prevoz po ugledu na Beograd gde je cena dnevne karte 120 dinara i gde građani mogu da se voze po ceo dan, dok je u Nišu 80 dinara za par autobuskih stanica.

Narodna poslanica Novog DSS Slađana Miletić, zaključila je da će se svim silama boriti da se prestane sa privatizacijom banja u Srbiji, jer su, kako kaže, banje nacionalno blago i nacionalni interes od velikog značaja su poboljšanje i očuvanje zdravlja penzionera.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *