Ponovo vojne vežbe u Nišu – Niška rezerva sigurno neće čistiti Obrenovac

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Marko Smiljković

Jedan broj rezervnog sastava Vojske Srbije iz Niša pozvan je da se okupi 26. septembra u kasarni „Tvrđava“ (kod vojnog otpada). Mnogi od pozvanih su vojsku služili početkom devedesetih godina i raduju se susretu starih drugara, ali kategorično odbijaju da im zadatak bude čišćenje Obrenovca i drugih teritorija od katastrofalnih poplava i klizišta.

vojna-vezba2

– Pronosi se glas da će nas odvesti u Obrenovac i mislim da je to potpuno bezveze kada u okolini imaju toliku vojsku, takođe iz rezervnog sastava. stvarno se radujem što ću da vidim neke drugare koje godinama nisam video, ali postoji tu još jedna stvar. U pozivu ne piše koliko će da traje vežba, a ja radim kod privatnika pa ako traje malo duže, ne verujem da će gazda s radošću da gleda na moje odsustvo-kaže jedan od pozvanih i u šali kaže “ u rat može, al’ u čišćenje Obrenovca nema šanse“.

U regionalnom centru VS u Nišu su nam kazali nezvanično da „sigurno nije plan da Nišlije čiste Obrenovac tako da se pozvani oko toga ne brinu“.

– Na sajtu ministarstva ima spiska u kome se jasno po danima vidi kada se okuplja rezervni sastav. Pozivanje na javljanje i vojne vežbe nikada nije prestalo, samo je u pitanju koliko sredstava ima za njihovo održavanje. Ne možemo da tvrdimo zašto ih pozivaju, ali u Obrenovac sigurno neće ići-dobili smo nezvaničan odgovor. Prema nekim nezvaničnim izvorima, rezervni sastav se poziva da se utvrdi brojno stanje.

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266