Poskupelo mleko za bebe od 50 do 120 dinara

U niškim apotekama poskupele su pojedine vrste adaptiranog mleka za bebe koje se koristi za dohranu mališana. Ne može se sa preciznošću reći koliko je poskupelo jer su cene različite i zavise od marže samih apoteka. Mladi roditelji su do pre nekoliko dana trebali da izdvoje za duplo pakovanje (koje se najčešće kupuje) oko 850 dinara dok bi sada trebalo da izdvoje između 900 i 970 dinara.

poskupelo-mleko

– Može se reći da je poskupelo za 50 do 100 pa čak i 120 dinara, ali to sve zavisi od apoteke do apoteke. Cene nekih vrsta ovog adaptiranog leka su ostale iste, ali i pretpostavljamo da će se i one u nekom narednom periodu korigovati – kazali su nam u niškim apotekama. U razgovoru s roditeljima saznajemo da se mnogi dovijaju na razne načine kako bi uštedeli.

– Postoje apoteke u Nišu koje za bebi artikle daju popust od 15 odsto, ali uz pokazivanje kartice firme. Tada je na roditeljima da pronađu apoteku gde je jeftinija roba kako bi tih 15 odsto bilo umanjeno još za neki procenat. Među robom za bebe vlada potpuni haos tako da se cene najosnovnije potrebe za bebe razlikuju i do nekoliko stotina dinara. tako su, na primer, grejači za flašice, pampersi i drugo često jeftiniji da se naruče internetom nego da roditelj ode u prodavnicu i kupi tu istu robu. Mi smo uštedeli 500 dinara jer smo taj grejač za flašicu poručili preko jedne firme. Aparat smo platili 1.980 dinara, a po Nišu se taj isti aparat prodaje po 2.500 dinara – objašnjava nam jedna majka.

M.S.

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266