Posle stravične saobraćajne nesreće trojica prebačena u KC Niš – Jedan u komi

Posle stravične saobraćajne nesreće na auto putu Beograd – Niš, u niški Klinički centar prebačena su trojica muškaraca. Dva pacijenta su komunikativni dok se jedan muškarac nalazi u komi.

U ovoj nesreći povređen je N.N., star šezdesetak godina, a u pitanju je teška politrauma.

On je bez svesti i nekomunikativan, nalazi se na odeljenju reanimacije Urgentnog centra KC Niš, stanje je kritično i životno je ugrožen. Lekari KC Niš čine sve sto je u njihovoj moći, ali je bilo kakva prognoza trenutno neizvesna – saopštavaju u Kliničkom centru.

Pored njega, teško su povređena još dva pacijenta.

D.P (34) ima teške povrede, dijagnostikovan mu je prelom karlice i koštanih struktura kičmenog stuba. Trenutno je u stabilnom stanju i smešten na odeljenje intenzivne nege radi daljeg lečenja i praćenja stanja. Za sada neće biti hirurških intervencija obavljenim nad ovim pacijentom. A.I. (30) nakon dijagnostike multislajsnim skenerom utvrđeno je da se radi o distezionim povredama mišića vrata, trenutno je smešten na odeljenju Klinike za neurohirurgiju KC Niš i nije životno ugrožen. Lekari budno prate njegovo stanje – rekli su nam u Kliničkom centru zdravstveno stanje ovih pacijenata.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *