Produžava se grejna sezona zbog najavljenog hladnog talasa

Nakon natprosečno toplih dana za ovo doba godine, dolazi nam novi hladni talas i značajan pad temperature od 15 do 20 stepeni, zbog toga iz Gradske toplane Niš obaveštavaju da će od danas ponovo početi sa grejanjem i produžiti grejnu sezonu za oko nedelju dana.

Direktor niške Toplane Predrag Milačić navodi da iako se grejna sezona zvanično završila 15. aprila, oni su doneli odluku da se ona produži zbog najavljenog znatnog zahlađenja kada će maksimalne temperature biti od 12-13 stepeni.

„Zbog najavljenih niskih temperatura od srede pa sve dok bude bilo potrebe Toplana će vršiti isporuku toplotne energije. Očekuje se da taj hladni talas traje šest dana“ – rekao je Milačić.

Iz RHMZ-a su najavili da će danas temperatura pasti za 15 do 20 stepeni u odnosu na prethodne dane, a vreme će biti mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni grmljavinom i lokalno većom količinom padavina.

„Do kraja sedmice očekuju se dnevne temperature malo ispod ili oko proseka za ovo doba godine, u većini krajeva od 12 do 16 stepeni, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima“ – navode iz RHMZ-a.

Na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije, iz RHZM-a najavljuju da će povremeno padati sneg.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *