Prva tri mesta za teniserke Akademije Živković

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) je proteklog vikenda održan tradicionalni Kalančetov memorijal. Dragomir Kalanović (čika Kalanča) se smatra jednim od zaslužnih za razvoj tenisa u Nišu. Obavljao je odgovorne dužnosti u savezima bivše Jugoslavije, a kasnije i u Teniskom savezu Srbije. Sarađivao je sa Monikom Seleš, Slobodanom Živojinovićem, Goranom Ivaniševićem, Goranom Prpićem i mnogim drugim asovima belog sporta.

Emilija Zdravković

Turnir se igra u čast čika Kalanče, a radi se o turniru prve kategorije za teniserke i tenisere do 16 godina. U konkurenciji teniserki se igralo TAŽ finale, teniserka TAŽ-a je zauzela i treće mesto. Teniserka TAŽ-a Emilija Zdravković je osvojila šampionsku titulu. Ona je u finalu bila bolja od klupske drugarice Anje Stanković sa 2:0 u setovima. Jovana Nikolić je zauzela treće mesto, takođe teniserka niške akademije. Šampion u muškoj kategoriji je Mihajlo Lasica iz Beograda.

Značajne rezultate u nedelji za nama su postigli i teniseri Teniske akademije Živković u kategoriji do 12 godina. Nikola Jović i Aleksandar Žikić su se vratili sa turnira u Beogradu gde su osvojili vicešampionsku titulu u dublu, a podelili treće mesto u singlu.

M.C.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *