Sastav „Jazz Connection“ na Nišvilu

Holandski bend „Jazz Connection“, jedan od najpopularnijih evropskih jive-swing sastava, nastupiće na Nišvilu 2015 u subotu 15 avgusta. Reč je o vodećem holandskom bendu kada je reč o ovom žanru, što ima ogromnu „težinu“ kada se zna da je ova zemlja decenijama unazad, osim legendarnih holandskih lala, verovatno i najveći rasadnik kvalitetnih dixieland i jive sastava.

Photo-Jazz-Connection
„Jazz Connection“

Sastav „Jaz Connection“ iz Brede, ove godine obeležava 25 godina rada tokom kojih su nastupali u prestižnim klubovima i na značajnim džez festivalima širom evrope, ali i na afričkom kontinetnu, bliskom, srednjem i dalekom Istoku (Maroko, Ujedinjeni Arapski Emirati, Južna Korea, Kina…), a već decenijama su zaštitni znak džez festivala u Bredi.

Članovi sastava su Jurgen Feskens (truba, vokal), Peter van Steen (trombon), Rob Henneveld (saksofoni i klarinet), Bart Maassen (klavir), Bart Wouters (kontrabas i vokal) i Ad Hoendervangers (bubnjevi), a specijalni gost biće pevačica Angela van Rijthoven. Jazz Connection su iskreni sledbenici stilova koji su obeležili posleratnu eru (swing, jump jive, bluz i rani ritam i bluz), a koji predstavljaju „kariku koja nedostaje“ između džeza i rokenrola. Na repertoaru su im kompozicije koje su proslavili Louis Prima, Lois Jordan, Wynonie Harris, King Curtis, Teddy Brannon (… ) uz koje, kada ih izvode članovi „Jazz Connection“ – niko u publici ne može da ostane u sedištu.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *