Sasvim lično: Popajevo selo – ukus romantike, mora i detinstva (FOTO)

piše: Violeta Milosavljević, profesorka biologije iz Niša

Otići na Maltu, a ne obići romantično Popajevo selo, stvarno je veliki propust. Mesto gde je izgrađeno, izgleda kao u raju, a sitnice, od putokaza, mostića, boja – fantastično.

Popajevo selo je izgrađeno je 1980 godine specijalno za potrebe snimanja filma o mornaru Popaju. Glavnu ulogu u filmu igrao je moj omiljeni glumac Robin Vilijams. Nakon što su se kamere ugasile i filmska ekipa napustila ovo mesto, ono je pretvoreno u turističku atrakciju.

Čim stupite na biletarnicu, malu slatka kućica, ušli ste u svet bajke. I sve nadalje samo izaziva oduševljenje i ushićenje.

Selo se sastoji od 19 kućica sa glavnom ulicom.Cena ulaznice je 16 evra, deluje puno, ali nije, jer za taj novac dobijete puno sadržaja: možete koristiti leželjke i suncobran ceo dan i kupati se na prelepoj plaži, polusatna vožnja brodićem sa kormilarom – vodičem koji vam daje sve informacije o tom delu ostrva, degustacija vina, možete se slikati sa Popajem i drugim akterima ovog diznijevog filma.

Voda u ovom malom zalivu je čista ima predivnu azurnu boju, a stene se impresivno izdižu iznad vode. Svaka kućica je opremljena autentičnim nameštajem, koji je korišćen u filmu, sitnice koje su me oduševile i mamile osmeh na lice.

Ovo mesto sa svim sadržajima je idilično, bajkovito i vraća vas u detinjstvo i u svet crtaća o hrabrom mornaru i njegovoj devojci Olivi, uz koje smo odrastali.

Po povratku u stan pogledali smo i film koji je ovde snimljen. Ništa posebno i nije ni čudo što nije doživeo uspeh, pored neverovatnih 40 miliona dolara koliko je utrošeno na njegovo snimanje. Ipak hvala ekipi koja je procenila da je ova osunčana uvala pravo mesto za film, jer je boravak ovde pravi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *