Sindikat traži smenu direktorke Zavoda za zaštitu spomenika u Nišu

Sindikat Zavoda za zaštitu spomenika u Nišu odlučio je na jučerašnjoj sednici da zatraži od Ministarstva kulture, hitnu smenu aktuelne direktorke Elene Vasić – Petrović jer radnici nisu zadovoljni njenim dvoipogodišnjim radom, saznajemo nezvanično u ovoj važnoj instituciji za jug Srbije.

banovina
Zavod za zaštitu spomenika kulture u Nišu

Od ukupno 19 radnika, sastanku je prisustvovalo 14 zaposlenih, a ova odluka nije imala glas „protiv“ smene. „Građanin“ je pokušao danas da kontaktira direktorku, ali nam je rečeno da danas neće biti na poslu, kao ni juče. Ono što smo saznali je da će danas biti objavljeno saopštenje sindikata medijima, kao i precizirani razlozi za traženje smene.

banovina-1

-Za dve i po godine, ne samo što ništa u Zavodu nije pokrenuto, nego su i „zamrznuti“ stari projekti. Međuljudski odnosi su došli do „tačke ključanja“, a direktorke već dva-tri dana nema na poslu. Ne znamo po kome osnovu ona nije na poslu, a preko Facebook-a vidimo da objavljuje neke slike iz Rumunije. Ona je žena stranački ovde dovedena i pokazalo se da nije dorasla zadatku direktora i rukovođenju jedne ovakve „firme“-nezvanično nam je rečeno u Zavodu za zaštitu spomenika u Nišu čije se prostorije nalaze u Banovini.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *