Sprdnja niške skupštine: Samo jedno glasanje će sutra koštati Nišlije 150.000 dinara!

-Hvala vam svima koji ste ostali do sada, a sutrašnje samo jedno glasanje koštaće građane 150.000 dinara-ovim rečima je Nenad Stanković, predsedavajući niške skupštine okončao večerašnju sednicu koja sa 29 odbornika u sali nije imala kvorum te je odložena za sutra u 9 sati.

skupstina-grada-nisa
Niška skupština

Problem je nastao prilikom izglasavanja master studenta Ekonomskog fakulteta, Nebojšu Stojanovića(SNS) ni manje ni više za direktora Dečije ustanove “Divljana”. Pre pokušaja izglasavanja u “tankoj” većini, Igor Novaković(SPS) tražio je da se glasa prozivkom što je i učinjeno, a onda je u sred odlučivanja, mimo svih pravila, predsedavajući proglasio 15 minuta pauze!? Potom je prozivka ponovljena, ali prozivka za utvrđivanje kvoruma što je očigledno da su odbornici pozivani da dođu hitno u parlament.
Odbornik Branislav Jovanović koji se jedini javio za diskusiju po ovoj tački rekao je “da vladajuća partija valjda ima neki kadar koji može da zauzme mesto prvog čoveka ustanove u kojoj su mnogi kao đaci imali lepe trenutke”

-On je godište moje ćerke i njemu treba dati mesto pripravnika da nauči posao-rekao je Jovanović. U praksi niškog parlamentarizma se nikada nije dogodila ovakva situacija da se samo zbog jednog podizanja ruku sastaju svi odbornici. To se verovatno ni sutra neće dogoditi, ali ukoliko „po direktivi“ mnogi ne moraju hitno da se pojave u sali 29 da bi glasali za postavljenje Nebojše Stojanovića.

M.S.

2 Comments

  1. Kada Guska nesto radi tu nema ni prava ni pravila ni poslovnika koji permanentno krsi.Guska vodi zasedanje skupstine po istom principu kao i tender za javni prevoz. On drugacije i ne ume.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *