Srcem za Niš: Grad mora više da podržava Nišvil i kulturu Niša

Lista pod brojem 5 „Udružena opozicija – Srcem za Niš – prof. dr Milan Višnjić“ koju čine Reformistička stranka i stranka Zajedno za Srbiju, ukazala je danas na oskudnu ponudu krupnih kulturnih događaja u Nišu. Dragan Marinković, predsednik Gradskog odbora Reformističke stranke naveo je da je jedina autentična niška manifestacija Nišvil džez festival nedovoljno pomognut od Grada Niša.

reff
Dragan Marinković daje izjavu na današnjoj otvorenoj konferenciji za novinare u centru Niša

Kultura je jedan od značajnihčinilaca turističke privrede i po predviđanju Svetske turističke organizacije to će biti jedan od pet vodećih segmenata turističkog tržišta u budućnosti. Brojnost ponude manifestacionih dešavanja u Nišu može predstavljati značajan turistički potencijal, ali veliki broj tih manifestacija je lokalnog karaktera i karakteriše ih manjak sadržaja i usluga kojim bi se privukla publika iz Niša i Srbije. Najznačajniji kulturni događaj, van svake sumnje je, „Nišvil“ i Grad mora da neguje ovaj projekat, ali i da podstiče druge kulturne manifestacije koje moraju biti međunarodnog karaktera – ističe Marinković.

reformmisti

Prof. dr Milan Višnjić kaže da jedan narod čuva svoju nacionalnost preko kulture i da „jedino tako možemo da sačuvamo svoj nacionalni identitet“. On je takođe zamerio Gradu Nišu što je dopustio da radnicima u kulturi kasne plate.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *