Starica izgorela u požaru – sin kritično

Vatrena stihija usmrtila je bolesnu i nepokretnu staricu Veru Ilić (76) iz Niša, a lekari se bore za život njenog sina Gorana kome je u požaru na poslednjem spratu u Ulici Milana Rakića 1/a izgorelo lice, povređene su mu ruke, a i pluća su mu u trenutku spasavanja bila puna dima.

Požar se dogodio oko 5,30 u stanu Ilićevih u nadgrađenom potkrovlju u ovoj zgradi, ali se još ne zna uzrok koji će biti otkriven posle istrage. Komšije nagađaju da je kišnica ušla u elektroinstalacije, a spominje se i neka plinska bočica od čijeg plamena je takođe moglo da dođe do vatre.

Danijel Dašić, jedan od komšija kaže da je neki momak, kako je on nazvao, neznanom junaku, alarmirao celu zgradu.

Lekari se bore za život Gorana Ilića

Mlađi momak se verovatno vraćao iz grada i kada je ugledao kako se dimi zgrada, počeo je da udara po inetrfonima i budi ljude. On je i pozvao vatrogasce i Hitnu pomoć. Zgrada je nadgrađena 2006. godine i već jedno 12 do 13 godina smo komšije. Oni su fini ljudi, teškog imovinskog stanja, ono što bi se reklo „gubitnici tranzicije“. On dečko radi u „Medijani“(gradska čistoća) i snalazi se za život – ispričao je komšija Dašić.

Prema rečima komšija ova porodica je bila stara palilulska familija. Goran je sin nekadašnje legende FK „Palilulac“. Među komšijama je omiljen jer je uvek hteo da pomogne, a svi se nadaju da će se oporaviti od ove nesreće.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *