Talasanja u EPS: Bulatović (ni)je smenjen

Već par dana se u gradu priča da je Darko Bulatović, direktor Regionalnog centra „Jugoistoka“ – smenjen. To izgleda nije tačno, ali nije baš ni da nije tačno. Nema termina u srpskom jeziku koji bi u ovom trenutku objasnio njegov status, a za sve je kriva nova sistematizacija koja je napravila „tihu pometnju“ u ovom republičkom preduzeću.

bulatović1
Darko Bulatović

Naš izvor kaže da „Bulatović sigurno nije smenjen formalnim putem odnosno dobijanjem rešenja, ali i da je ostao bez važnih ovlašćenja koja su mu do sada pripadala“.

-Tačno je da on dolazi na posao u svoju kancelariju, ali nema, na primer, ovlašćenja da potpisuje važna dokumenta koja je do sada potpisivao kao direktor regionalnog centra. Taj deo rukovođenja je preuzeo direktor Ljubić. Za sve je „kriva“ nova sistematizacija koja još nije zvanično objavljena tako da ni mi koji smo zaposleni u „Jugoistoku“ ne znamo šta se događa. Jedino što je poznato je da se u preduzeću, od preseljenja regionalnog centra, vrše talasanja gde se za dosadašnje „niže“ direktore i šefove mora naći neko mesto. Kako će to da se rasplete, to znaju samo oni u Beogradu-tvrdi nam naš izvor. Bulatovića smo zvali pre tri dana, ali se nije javljao na telefon.

Dragoslav Pavlović, zamenik direktora i portparol niškog dela ovog preduzeća ističe da u ovo trenutku ne može da daje izjave na tu temu.

-O tome ne mogu ni ja, ni Bulatović da vam priča. Odnos sistematizacije u procesu transformacije, više ne postoji i ja ne mogu da obavljam te poslove Pa ne mogu ništa ni da vam pričam. Kada stupi na snagu nova sistematizacija, ako mi bude u opisu posla da mogu da dajem izjave, onda ću to da činim. Sve ostalo što radim, činim direktno po ovlašćenju generalnog direktora u Beogradu. Kada dođe nova sistematizacija, onda ćemo videti čije je koje ovlašćenje – objasnio je Pavlović.

Podsećamo da je Bulatović nedavno dao ostavku na sve stranačke funkcije u Srpskoj naprednoj stranci, ali je ostao član vladajuće partije.

M.S.

foto:belami.rs

1 Comment

 1. – Ti, ti, vojni penzioneru sto si pod sumnjivim okolnostima otisao u mirovinu, jesi li ti smenjen?
  – Nisam.
  – Nisi?
  – Jesam.
  – A jesi?!
  – Pa jesam.
  – A jesi?!
  – Pa, ne, kazem nisam…samo da nagradim redovne platise kartama za Zdravka Colica…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *