Tribina Nove stranke povodom dana ljudskih prava

Resorni odbor za zaštitu ljudskih prava Nove stranke u Nišu povodom obeležavanja 10. decembra, Mrđunarodnog dana ljudskih prava,  organizuje tribinu koja će biti održana u ponedeljak,  8. decembra 2014.  sa početkom u 18 sati u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, (ul. Pariske komune bb).

Nova-stranka-slika

Tribina nosi naziv: “Ženska ljudska prava: Od tamnih brojeva ka aktivizmu” Na tribini će govoriti Milica Pavićević, savetnica u Povereništvu za ravnopravnost, a na temu: Mehanizmi zaštite od nasilja i primeri iz prakse institucije Poverenika za ravnopravnost. Druga govornica je Veronika Mitro, stručnjakinja za ženska prava, a povod je nasilje nad ženama sa invaliditetom. Na temu seksualno nasilje govoriće Lepa Mlađenović, stručnjakinja za ženska prava.Tribinu vodi Marija Blagojević, pravnica i članica OO Palilula.

– Ciljevi tribine su da se građanstvu pruži mogućnost da čuje izlaganja o kršenju ženskih ljudskih prava na način na koji se ne mogu informisati iz medija i da se svi zajedno podstaknemo na buduće aktivnosti ka prevenciji nasilja. Nova stranka je usvajanjem programa za zaštitu ljudskih prava definisala politiku u ovoj oblasti i sebi dala zadatak da bude stalno aktivna u prevenciji nasilja, saopštava ova stranka.

gradjanin.rs

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266