U kafeu „SBŠ“ projekcije dokumentarnih filmova „Synopsis“-a

U kafeu „SBŠ“ od sinoć je počela projekcija dokumentarnih filmova agencije „Synopsis“ iz Niša koje će se ove nedelje održavati svakog dana od 20 sati. „SBŠ“(Stari Bucin šank) kafe se nalazi u Svetosavskoj ulici u Nišu, preko puta Gimnazije „9. maj“.

„Nišvil – prvih 20 godina“ je film koji se sinoć prikazivao na video projektoru, a za večeras (ponedeljak) je najavljen film „Radnički je ljubav Niša“ koji je na raznim festivalima dokumentarnog filma imao izvrsne kritike.

Odabrali smo tih nekoliko filmova da celu nedelju u kafeu obeležimo zanimljivim dokumentarcima. Tu su filmovi o Nišvilu, Radničkom, potom imamo film o borcima koji govori o borbi za isplatu ratnih dnevnica „Pravo na pravo“, film o istoriji Filmskih susreta, prikazivaće se film o Dragutinu Matiću, svetski poznatom izviđaču iz Prvog svetskog rata i film „Uranijum“ koji govori o posledicama bombardovanja Srbije 1999. godine. Uopšte gledano, zajedničko u svim pričama je to što kroz ljudske sudbine pokazuje jedno vreme u Nišu i u Srbiji – rekao nam je Dušan Miljković iz producentske agencije „Sinopsys“.

Filmovi će se prikazivati u bašti kafea „SBŠ“ koji je neka vrsta naslednika nekadašnjeg kultnog mesta „Bucino ćoše“ koje se nalazilo u Ulici 7. juli.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *