U korak sa AI revolucijom: U Nišu tribina o veštačkoj inteligenciji

Na tribini „U korak sa AI revolucijom: kako veštačka inteligencija oblikuje naše znanje, veštine i moral?“, Miloš Stojadinović, master psiholog i istraživač-saradnik na Filozofskom fakultetu u Nišu, govoriće o veštačkoj inteligenciji i njenom uticaju na svakodnevni život. Tribina će se održati 19. aprila sa početkom u 18 sati u velikoj sali Univerziteta u Nišu.

Pojava AI softvera poznatih kao „veštačka inteligencija“, kažu organizatori, izazvala je značajne transformacije u načinu na koji svakodnevno tražimo informacije, kao i u naučnim domenima kao što su programiranje, grafički dizajn, informatika, i korišćenje interneta uopšte.

„Činjenica je da se AI softveru sve više pribegava u situacijama kada se nalazimo pred teškim zadatkom, nekim pitanjem na koje ne znamo odgovor, ali i svakodnevnim problemima te je baš zbog toga ova tehnološka revolucija otvorila i  mnogobrojna psihološka pitanja“ – ističu organizatori.

Na tribini će posetioci saznati odgovore na pitanja da li softver zaista može da zameni ljudsku inteligenciju, kako brzina i dostupnost „instant“ odgovora utiče na učenje, znanja i veštine kao i naše emocije i kreativnost, ali i da li je naš položaj u poslovnom svetu ugrožen i kako etika može da nam pomogne u razumevanju ove revolucije.

Miloš Stojadinović je završio osnovne i master studije psihologije na Departmanu za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Ubrzo nakon toga, upisuje doktorske studije na istoj ustanovi, gde trenutno radi kao istraživač-saradnik. Na Departmanu za psihologiju, realizuje vežbe iz oblasti razvojne, kognitivne, obrazovne, opšte psihologije, ali i sajber psihologije, u okviru čega ga posebno interesuje primena veštačke inteligencije i pristup „big data“ u nauci.

Učešće na tribini je besplatno, broj mesta ograničen, a za učešće je potrebno prijaviti se putem linka.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *