Ubici roditelja iz Niške Banje povećana kazna na 40 godina robije

Apelacioni sud u Nišu preinačio je presudu Draganu Stamenkoviću (46) iz Niške Banje i povećao mu kaznu na 40 godina zatvora jer je 2013. godine brutalno ubio oca Milana (71) i majku Slovenku (63), a potom njihova tela bacio u septičku jamu, prenosi list Alo.

supružnici2
Ubijeni roditelji i Dragan Stamenković – foto: Večernje novosti

Stamenković je presudom Višeg suda u Nišu, u ponovljenom procesu, u martu 2016, bio osuđen na 30 godina robije. Aniti Stolić (40) iz Niša, njegovoj nevenčanoj supruzi, koja je bila osuđena na 15 godina zatvora zbog pomaganja i prikrivanja zločina, Apelacioni sud je potvrdio kaznu.

Supružnici Milan (71) i Slavenka (63) S. pronađeni su 19. septembra mrtvi u septičkoj jami u dvorištu porodične kuće na Jelašničkom putu, ispod Niške Banje.

Tela su bila u stanju raspadanja, a iz Višeg suda u Nišu potvrđeno je da se za ovo monstruozno delo teretio njihov sin Dragan (42) kao i njegova ljubavnica, koji su odmah pritvoreni.

Specijalna ekipa policije i Vatrogasna ekipa su tada morali da slome betonsku ploču septičke jame da bi izvukli tela, a prema rečima komšija, iz kuće ubijenih u Železničkoj ulici na Jelašničkom putu često su se čule svađe i vika.

Komšije Slavoljub Dinić, Miljana Radenković i drugi naveli su tada da se poslednjih dana iz ove kuće “čula tišina” što nije bilo uobičajno za ovu porodicu čiji su se ukućani često svađali.

On je bio nasilan, ali ne znamo koliko spreman da uzme šipku ili motku, kako se priča, i ubije roditelje. Bio je nezaposlen i često je od starih tražio novac. Nekada je i policija intervenisala zbog njihovih svađa i tuča – kazale su tada komšije.

gradjanin.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *